Во многу од Европските земји се повеќе се блокираат IP адресите на според нив нелегалните Iptv оператори кои за евтини пари нудат огромен број на тв канали како и филмови и серии или подобро познато како VOD ( video on demand ). Во одредени Европски земји, одредени интернет провајдери го блокираат iptv протокот со што ви забрануваат користење на оваа услуга. Кои се можностите и начините да го надмините овој проблем и понатаму да гледате програма која вие ја сакате од одреден iptv провајдер.

Единствен начин да ја заобиколите оваа забрана е со користење на VPN ( virtual private network ). На пазарот постојат голем број VPN оператори преку кои можете да ги гледате сите забранети содржини од некој одреден оператор. Изборот на VPN е на вас со претрага на Google можете да дојдете до квалитетен VPN оператор.

Ова е листата на најдобрите седум VPN оператори сопред корисниците

Претплатата е најевтина доколку се користи на годишно ниво или на повеќе години.

Translate »
Одбери Валута