Select Page
Како да платите преку Skrill?

Откако ќе ја направите нарачката и ќе одберете плаќање преку Skrill ( нашиот сајт нема да ве префрли до сајтот на Skrill ), потребно е да го посетите сајтот на Skrill да се најавите на вашата сметка и од вашата сметка да префрлите сума на пари во зависност од претплатата која сте ја одбрале на нашата емаил адреса. Потоа откако ќе добиеме потврда од Skrill за примени сретства тоа вообичаебо трае најмногу десетина минути, услугата ќе ви биде активирана за најмногу 15 минути.

Дали нудите поврат на сретства?
Секој нов корисник има можност од 24 часа да ја провери услугата дали истата може да функционираа кај него. Иптв како таква е пиратерија и за истата не постојат било какви гаранции, и според тоа не сме обврзани да нудиме поврат на сретства. Секој корисник кој се претплатува на иптв е свесен дека сервисот е пиратски и како таков не постојат било какви гаранции.
Што се е потребно да знаете пред да поставите iptv?

Пред да поставите интернет во вашиот, дом, вашето работно место или на некое друго место потребно е да исполнувате одредени услови.

Првиот услов кој треба да го исполните и е еден од најважните е да поседувате интернет со минимална брзина од најмалку 18 mb брзина, и 20/30 mb брзина за следење на HD и FHD канали.

Вториот услов е да поседувате паметен телевизор ( Smart tv ) или андроид бокс, андроид телевизор. Доколку имате паметен телевизор потребно е да имате инсталирано апликацијата на вашиот телевизор ( Smart iptv, SSiptv и други ). Истото важи и доколку поседувате адроид бокс или андроид телевизор на кој исто така потребно е да имате инсталирано апликација за следење на iptv ( smarters iptv, gse smart iptv и други )

Исто така iptv можете да гледате и на вашиот десктоп или лаптоп компјутер, на кој исто така потребно е претходно да имате инсталирано апликација. Една од најпознатите и наједноставни апликации е VLC апликацијата, или ProgTV која е за понапредни корисници.

Откако ќе проверите дали ги исполнувате условите за следење на iptv, можете да нарачате тест доколку сте нов корисник или претплата на одредено време.

 
Како да направите нарачка од нашата веб страна?

За да направите нарачка потребно е да ја посетите нашата продавница на следниов линк https://premiummk.com/shop каде што можете да ги погледнете сите наши понуди за претплата.

Разгледајте ги сите наши понуди кои се поделени во неколку категории и тоа категорија тест, потоа категорија претплати со 1 конекција, претплати со 2 конекции и најдолу претплати со 3 конекции. Откако ќе се одлучите за одредена претплата кликнете на копчето купи сега.

Откако ќе кликнете на копчето купи сега ќе бидете пренасочени на следната страна каде што ќе можете да ја направите нарачката.

Откако ќе ја подесите услугата со одбирање на понудените можности кликнете на копчето најави се сега. Со кликнување на копчето најави се сега ќе бидете пренасочени до кошничката каде што ќе можете да ја прегледате вашата нарачка и доколку е се во ред кликнете на копчето продолжи до благајната.

Откако ќе кликнете на копчето продоолжи до благајната ќе бидете пренасочени на страната каде што треба да ги внесете сите информации како што се име,презиме, држава, град итн, Потоа во долниот дел потребно е да кликнете на i’m not a robot и да одберете на кој начин ќе ја платите услугата.

Напомена: Доколку ја одберете услугата 24 часа истата можете да ја платите само преку Skrill онлајн или да платите во виртуелна валута како што е на пример Bitcoin-от. Доколку се одлучите услугата да ја платите преку банка истата морате да ја платите во рок од 24 часа, можете да платите преку банка или доколку користите e-banking и истата можете да ја платите со плаќање или префрлање на сретства од вашата сметка на нашата. Доколку се одлучите услугата да ја платите со виртуелна валута, ќе бидет пренасочени до делот каде што ќе можете да извршите уплата.

Како да подесите Iptv на Tivimate IPTV?

Чекор 1

Отворее ја апликацијата и одберете Додај плејлиста (add playlist)

Чекор 2

Одберете ја плејлистата и внесете ја устата која ја имат добиено од нас или одберете локална плејлиста доколку претходна ја имате симнато листата во m3u формат.

Откако ќе завршите со листата одберете следно (next)

Чекор 3

Можете да внесете и име за ваша плејлиста, доколку не сакате да внесете име можете да одберете опција готово (done)

Чекор 4

Притиснете ја левата стрелка на вашето далечинско двапати се додека иконката за подесување ( seetings)  не е селектирана во корниот лев агол од екранот.

Чекор 5

Одберете TV guide од листата во десниот дел од екранот.

Чекор 6

Одберете TV guide врска

Чекор 7

Одберете и внесете Tv guide врска и одберете опција во ред откако ќе завршите со внесувањето.

Чекор 8

Вашата програмска шема би требало да се ажурира и потоа притиснете на копчето за назад од вашето далечинско.

Како да гледате Iptv на VLC?
Чекор 1: Симнете и инсталирајте VLC media player доколку го немате во вашиот компјутер. Откако ќе се инсталира отворете ја апликацијата и потоа притснете на “Media”.

Чекор 2: Кликнете на “Open network stream”.

Чекор 3: Внесете го линкот кој го имате добиено од нас и потоа притиснете ентер.

Чекор 4: Во зависност од јачината на вашиот компјутер е и времето за кое ќе се отвори листата, доколку имате послаб компјутер ќе треба да почекате малку повеќе се додека листата не се отвори , притиснете ја следнава комбинација CTRL+L за да ви се појави плејлистата.

.

Како да подесите Iptv на Коди?
1. Стартувајте ја апликацијата Kodi и одберете Settings

2. Кликнете на Add-ons

3. Одберете Install from repository

4. Кликнете на PVR clients

5. Лизгајте надолу и одберете PVR IPTV Simple Client

6. Кликнете на Install

7. Почекајте додека не се инсталира PVR IPTV Simple Client додатокот и не добиете порака дека додатокот е инсталиран.

8. Кликнете на PVR IPTV Simple Client повторно.

9.Кликнете на Configure

10. Под General, Одберете ја опцијата m3u Play list URL

11. Внесете го добиениот линк од нас и потоа кликнете на ОК

 

Нов кориснички контрол панел за корисници
Откако преку емаил ќе го добиете линкот и корисничкото име и лозинката вие треба да се најавите во нашиот нов контролен панел или работна табла за корисници на нашата услуга. Откако ќе се најавите почената страна ќе изгледа како сликата подолу на која се појаснети главните функции кои вие треба да ги знаете.

Откако ќе ги подесите посакуваните канали или ќе додадете MAG адреса за вашиот уред кликнувате на копчето зачувај или ( save ). Потоа од менито лево со кликнување на Downloads одите во делот од каде што можете да го копирате или симнете вашиот m3u линк. ( види слика подолу )

И на крај доколку сакате да стапите во контакт со нас на пример за продолжување на вашата претплата со кликнување на Request десно од мените ќе се отвори страната преку која можете да не контактирате за продолжување на вашата претплата, или информации поврзани со вашата услуга.

Колку интернет троши гледањето на Iptv телевизија?
HD Спортски канал – 1.26 GB од час.

HD Спортски канал2 – 1.44 GB од час.

SD Спортски канал – 842 MB од час.

SD Филмски канал – 270 MB од час.

SD Музички канал – 297 MB од час.

SD = 750K bps = 329.58 MB / Од час / 8 Часа на ден = 81.73 GB / Месечно

HD = 1 Mbps = 439.43 MB / Од час / 8 Часа на ден = 108.98 GB / Месечно.

Филмови и серии ( Vod )

Micro HD = 650 Kbps = 285.63 MB / Од час / 8 Часа на ден = 70.83 GB / Месечно.

HD = 1.4 Mbps = 615.21 MB / Од час / 8 Часа на ден = 152.57 GB / Месечно.

Сите овие бројки прикажани погоре преставуваат општа потрошувачка на интернет. Доколку вие имате неограничен интернет, тогаш овие бројки треба да ги игнорирате.

Како да ја подесите SS IPTV апликацијата на smart TV?

SS IPTV е едноставна Smart IPTV, е плеер за повеќе намерни, SS IPTV апликацијата може да гледате iptv стримови од интернет на вашиот Smart TV


SS IPTV симнување на апликацијата

 

1. SS IPTV апликација за LG

Од вашиот Smart TVLG smart tv, SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната LG Smart World сопствена платформа, во било која држава. Може да ја најдете апликацијата SS IPTV на LG store.

 

2. SS IPTV апликација за Samsung Smart TV

Апликацијата работи на D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

3. SS IPTV Philips Smart TV:

Апликацијата работи со D-series модели или понови. SS IPTV може да биде инсталирана од од официјалната Samsung Smart Hub сопствена платформа, во било која држава.

 

SS IPTV Прикачување на плејслита на твојот Smart Tv

За да прикачите M3u листа на Smart TV користејки SS IPTV постојат 2 различни начина:

 1. Прикачување со помош на линк (external playlists) ssiptv
 2. прикачување со непостојан пристапен код (internal playlists)

 

1 Прикачување на M3u листа со директен линк

чекор 1: Отворете ја апликацијата и ќе го видите “ Главниот дел од апликацијата“. На главниот дел кликнете на Подесување ( Settings ) копчето.

Чекор 2: За да ја прикачите M3u листата со директен линк

 • Отидете до Content оделот во делот setting од оваа апликација
 • Одберете External playlists

Кликнете на Add копчето подолу од главниот екран од десната страна.

Чекор 3: Внесете го името на плејлистата ( може да биде било кое име ) и потоа внесете ја M3u листата. Ве молиме при внес проверете дали сите карактеруи се точни доколку се е е како што треба притиснете на копчето Save од горниот десен дел од екранот. Откако ќе притиснете на копчето Save ќе ви се појави дека листата се отвора ( the list are loading ).

 

Чекор 4: Вратете се до Главниот екран и тука ќе видите дека плејлистата е достапна.

 

#2 Прикачување на плејлистата со или преку internal playlists

Чекор 1: На главниот екран кликнете на Setting копчето
Чекор 2: Отидете до General подделот од делот за подесување на апликацијатаи потоа притиснете на Get code копчето. Твојот код може да се користи 24 часа ( или додека не се генерира нов код )
Овој код треба да го искористите за да генерирате M3u листа преку вашиот PC.

Чекор 3: Одете до веб страната од апликацијата SS IPTV за да ја прикачите листата ( upload playlist )

Внесете го добиениот код и притиснете го копчето  Add Device

Чекор 4: Откако ќе го додадете вашиот телевизаор ве молиме проверете во делот External Playlists и потоа отидете до ADD ITEM копчето

Во делот за промени ( Edit ) внеси ја m3u листата.

ssiptv

Чекор 5: Вратете се до главниот дел од апликацијата. Вашата внатрешна листа ќе биде достапна во делот My playlist од главниот екран. Сега можете да кликнете на My Playlist за да гледате одреден тв канал.

 

Како да ја подесите Smart IPTV апликацијата на Smart tv?

Овој туторијал е наменет за LG Smart TV но може да биде ист процесот и за некој друг модел на Smart TV.

1 ===> инсталирање на апликацијата Smart IPTV на Smart TV

Постојат 2 начина за инсталирање на апликaцијата, директно од LG продавницата, воедно е и најлесниот начин, или преку USB за истиот модел.

Инсталирање преку LG продавницата:

2 ===> Стартувајте ја апликацијата 

Стартувајте ја апликацијата, Сликата погоре прикажува слика од Smart IPTV интерфејсот. Она што сега не интересира е MAC адресата на Smart IPTV.

** Доколку вашата апликација не е активирана ќе биде потребно истата да ја купите. Доколку ја користите по прв пат имате можност за нејзино користење бесплатно во период од 7 дена**

3 ===> Подесување на апликацијата

За да го користите линкот од наша страна, прво што треба да направите е да го посетите линкот подолу

http://siptv.eu/mylist/

1. Внесете ја MAC адресата од вашиот Smart TV во полето под реден број 1.

2. Симнете го M3U (m3u_plus) линко од вашиот профил од нашата веб страна и истиот внесете го во полето број 2

3. Притиснете на копчето испрати ( Submit )

4. Доколку ги завршите сите подесувања исправно, ќе ви се појави порака “success …” со вкупниот број на тв канали.

B. Буквата B означува поле во кое можете да ја избришете вашата mac адреса.

4 ===> Гледај и уживај

Рестартирајте ја Smart IPTV апликацијата за да се прифатат дадените промени.

Откако ќе ја рестартирате аплиакцијата сега треба да се појават сите тв канали
Внимание: Доколку имате Samsung smart tv ќе приметите дека Samsung ја има отстрането Smart IPTV апликацијата од Samsung продавницата.
Доколку веќе имате купено IPTV претплата и инсталирано на Samsung smart tv,треба да го оневозможите автоматското апдејтирање на оваа апликација или да ја инсталирате истата преку USB.

Следете ги овие чекори за да го запрете/исклучите автоматското апдејтирање на вашиот SAMSUNG TV

Одете до Settings.
Одберете Support.
Одберете Software Update.
Одберете Auto Update.
Одберете OFF

Како да поправите доколку Mag порталот е блокиран?

Како да ја поправите Блокираната адреса на порталот на Mag уредот ‘СЕРВЕР II и СЕРВИС I.

MAG уредите ги губат поставките за порталот по ажурирањето на уредот до најновата верзија на системскиот софтвер и тоа нема да им овозможи на корисниците да додадат адреси на портал на самиот уредот.
Значи, во случај на какво било блокирање од страна на infomir, можете да ги користите следниве методи за да ги одблокирате вашите MAG-уреди.

Во ова упатство, ние ќе ве научиме како да го деградирате системскиот софтвер на верзија што работи со IPTV портали или да инсталирате датотека  што ги враќа поставките за порталот и IPTV каналите преку USB-уред, ако вашиот уред е блокиран од infomir и вие повеќе не можате да гледате IPTV канали.

Важно известување: Мора да ја исклучите функцијата AUTO UPDATE за вашиот MAG уред. Функцијата за автоматско ажурирање мора да биде исклучена од поставките, во спротивно, тоа ќе предизвика проблеми.

Блокирани уреди од страна на infomir (MAG 250-254-256-322-324)

Ако вашиот уред е блокиран од infomir, можете да ги користите подолу датотеките со слики со подоцнежната слика за повторно да го вратите вашиот пристап до IPTV каналите.

Започнете со преземање на датотеката прикажани подолу врз основа според кој модел користите и копирајте ја во USB флеш-уред. Важна забелешка: Уверете се дека USB флеш-уредот е во исправна состојба и капацитетот на складирање да не е помал од 16 GB. Уреди преку infomir (MAG 250-254-256-322-324)

Во зависност од вашиот MAG модел преземете го соодветниот документ подолу.

Firmware Download ‘Server 2

Mag250

Mag254

Mag256

Mag322

Mag324

Mag349

Mag351

Firmware Download ‘SERVER I‘
MAG250 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag250-noblock.zip
MAG254 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag254-noblock.zip
MAG256 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag256-noblock.zip
MAG322 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag322-noblock.zip
MAG324 https://cdn-static.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/infomir/noblock/mag324-noblock.zip

USB уредот мора да ги содржи следниве услови:

 1. Мора да биде форматiран во FAT32.
 2. Ако има повеќе од една партиција на USB уредот, треба да ја користите првата.

* Обрнете внимание на тоа дека мора да ја исклучите функцијата AUTO UPDATE за вашиот MAG уред

Како да ја инсталирате датотеката со noblock image file

За MAG250-254:

На PC (подготовки за USB уредот)

 • Симнете го imageupdate документот преку еден од линковите поготе прикажани.
 • Копирајте го imageupdate документот на USB уредот креирајки фодлер mag<model>На пример, морате да креирате фолдер внатре во вашиот USB уред и да го именувате истиот mag250 и потоа да го копирате “imagefile” внатре во самиот фолдер

Белешка: Не исклучувајте го STB и исклучете го USB уредот до крајот на ажурирањето.
Не користете големи букви за именување на папките или датотеките.

На MAG

 1. Поврзете го спремениот USB уред на STB сокетот.
 2. Отворете System settings ⇒ Software update.
 3. In the window Software update set Update method = USB. You can see two new options:
  • Disk – името на USB-драјвот
  • Path –Патека за ажурирање на фајловите на USB-драјвот
 4. Одберете Verify (OK) за да бидете сигурни дека STB го детектира imageupdate документот.
 5. Ако датотеката е откриена и не може да се прочита, ќе видите Software Update прозорец.
 6. Во Software Update прозорецот можете да ги видите описите на верзиите на софтверот: Моментална верзија (функционална во STB) и Нова врзија (достапна на USB драјвот).
 7. За да започнете со ажурирање кликнете Update (F1) во the Software Update прозорецот.
 8. Почекајте додека не заврши ажурирањето. Статусот на ажурирањето на софтверот се прикажува со лентата за напредок и коментари.
 9. Откако ќе се стартува софтверот, STB ќе се рестартира автоматски.

За MAG256:

На компјутер (подготовки за USB-драјвот)

 • Симнете го imageupdate документот од објавените линкови погоре.
 • Ставете го imageupdate документот на USB-драјв директориум mag<model>На пример, морате да креирате фолдер внатре во самиот стик и да го крстите mag256 и потоа копирајте го “imagefile” внатре во ново креираниот фолдер.

Забелешка: Не го исклучувајте STB и исто така не го вадете USB драјвот се до завршување на процесот на ажурирање.
Не користете големи букви за именување ба фолдерите или за имиџ документите.

На MAG

 1. Приклулете го подготвеното USB во STB слотот.
 2. Отворете System settings ⇒ Software update.
 3. Во Software update прозорецот подесете Update method = USB. Ќе видите две нови опции:
  1. Disk – име на самото USB.
  2. Path – Патека  до документите за ажурирање на самото USB.
 4. Одберете Verify (OK) за да бидете сигурни дека STB го има детектирано imageupdate документот.
 5. Ако датотеката е откриена и успешно може да се прочита, ќе видите Software Update прозорец.
 6. Во Software Update прозорецот се описи на верзиите на софтверот: Моменталната верзија (фукнкционална на STB) и новата верзија (достапна на самото USB).
 7. To begin the update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update process is complete. The status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. When the software is updated the STB will automatically reboot.

For MAG322-324:

On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it mag322 or mag324 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

1. Connect prepared USB-drive to STB. You can use any USB connector of STB: both rear or front.
2. Open Settings⇒ System settings ⇒ Software update.
3. In Software update window set Update method = USB. You can see two new options:

 • Disk – name of USB-drive
 • Path – Path to update file on the USB-drive

4. Select Verify (OK) to make sure that STB can detect imageupdate file.
5. If the file is detected and readable successfully you’ll see Software Update window.
10. Select subsequent operation after comparing Current and New versions:

 • To start update push Update (F1).

11. Wait until the update process is complete. After completing the update, the STB automatically reboots.
Note. Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.

There you have it. The above examples are for the devices that no longer have access to IPTV channels and you can use the mentioned ways to restore access to IPTV channels. If your device was not listed in the article up to now, you can skip the no block update and simply downgrade your device to the factory image and still bypass the blockage by infomir. In the above tutorial, we will show you how to do it.

MAG250-254
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it based on the DEVICE MODEL which can be mag250 or mag250 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

 1. Connect prepared USB-drive to STB socket.
 2. Open System settings ⇒ Software update.
 3. In the window Software update set Update method = USB. You can see two new options:
  • Disk – name of USB-drive
  • Path – Path to update file on the USB-drive
 4. Select Verify (OK) to make sure that the STB detects imageupdate file.
 5. If the file has been detected and can be read you’ll see Software Update window.
 6. In Software Update window you can see descriptions of the software versions: the Current version (operating in STB) and New version (available on the USB drive).
 7. To begin to update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update is complete. Status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. After software loads, STB will automatically reboot.

MAG256
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Download imageupdate file from the above links.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it mag256 and then copy the “imagefile” inside that folder.

Note: Do not turn off STB and plug off USB drive until the end of the update.
Do not use the upper letter case for naming the folders or image files.

On MAG

 1. Insert the prepared USB drive in STB slot.
 2. Open System settings ⇒ Software update.
 3. In the Software update window set Update method = USB. You can see two new options:
  1. Disk – name of USB-drive;
  2. Path – Path to update file on the USB-drive.
 4. Select Verify (OK) to make sure that the STB has detected the imageupdate file.
 5. If the file is detected and readable successfully you’ll see Software Update window.
 6. In the Software Update window are descriptions of the software versions: the Current version (operating in STB) and New version (available on the USB drive).
 7. To begin the update click Update (F1) in the Software Update window.
 8. Wait until the update process is complete. The status of the software update is displayed by progress bar and comments.
 9. When the software is updated the STB will automatically reboot.

MAG322-324-349-351
On PC (preparation for the USB-drive)

 • Симнете го imageupdate документот од линковите дадени погоре.
 • Put imageupdate file in the USB-drive directory mag<model>For example, you must create a folder inside the root of your USB flash drive and name it based on your DEVICE MODEL such as mag322 or mag324 etc and then copy the “imagefile” inside that folder.

Чекор 1: Bringing up the System Recovery Utility menu

За да го направите тоа:

 1. Исклучете (исклучете го напојувањето) на STB.
 2. Притиснете и држете го Menu копчето на далечинското (треба да биде насочено директно спрема STB).
 3. Се уште држете го копчето Menu button power the STB on (plug in the power supply).
 4. Почекајте (~10 секунди) System Recovery Utility menu.
 5. Ослободете го Menu копчето.

Чекор 2: Следете ја патеката подолу :
Одберете Upgrade tools ⇒ Upgrade Software ⇒ Using USB ⇒ Yes.

.

Почекајте додека не заврши процесот. По завршувањето на процесот на ажурирање, STB ќе се рестартира автоматски.

Note: Не го исклучувајте STB и не го отстранувајте USB се до завршувањето на процесот на ажурирање.
Не користете големи букви за именување на папките или имиџ датотеките.

Што доколку Iptv протокот е блокиран?

Зошто VPN?

Пред да се одлучите да поставите iptv во вашиот дом проверете дали вашиот интернет провајдер дозволува да користите iptv, поточно дали истиот проток е блокиран. Тоа најчесто се дознава на тој начин што на пример не можете да ја отворите добиената листа или неотворање на сите канали. Во случај да вашиот провајдер го блокира iptv протокот, имате една можност која треба да ја примените за да би можеле да следите iptv. Се работи за алатката vpn , пронајдете соодветна апликација за vpn преку која ќе можете да следите iptv. Доколку немате познавање, повикајте некој кој би можел да ви инсталира vpn. Инаку чисто за напомена постојат два типа на vpn апликации и тоа бесплатни и платени апликации. Секако платените апликации обезбедуваат реална заштита ( чадор ).

Ви нудиме совет за страна преку која можете да купите vpn по евтини цени страната се вика https://privatevpn.com/

Преку истата можете да се претплатите на месечен пакет за 7.67 евра или да одберете од другите два пакета кои исто така се поволни.

 

 

Како да подесите iptv на Roku ?

Доколку сакате да користите Roku уред и сакате да ја користите услугата на Iptv Македонија

Инструкции :
Притиснете на Home копчето од вашиот далечински управувач за да го отворите главниот екран
Лизгајте надолу и одберете Streaming Channels
Лизгајте надолу и одберете Personal Media category
Одберете го M3U Playlist Player (портокалова икона со мал бел триаголник)
Притиснете на OK копчето за да одберете апликација
Селектирајте Add Channel за да инсталиратеl M3U Playlist Player
Од почетниот екран одберете го M3U Playlist Player
Одберете Нова Плејлиста и внесете ја M3U плејлистата (Купена од вас од нашата веб страна)
Зачувајте ја плејлистата и почекајте додека не се лоадираат сите тв канали.

Подесување на IPTV на Amazon Fire TV?

Smart IPTV на уреди со Android TV и Amazon Fire TV

Android TV верзија на апликација сега е достапна на Google Play.
Следете го овој линк за да ја инсталирате апликацијата. Доколку не е копматибилна со вашиот уред на Google Play, тоа значи дека вашиот уред не е Android TV.

Исто така проверете за Media formats and codecs, поддржани од Android платформата. доколку вашиот стрим не работи во апликацијата директно, тоа значи дека не е поддржан од природните Android кодекси, според тоа ќе треба да користите надворешна апликација (проверете ги  коамдните од далечинското подолу).

Важно 1! Потребно е да инсталирате еден од медија плеерите достапни на Google Play за да гледате видеа во вашата плејлиста. Некои примери се VLC, MX Player итн. Можете да го корстите како надворешен уред за вашите стримови.

Важно 2! Android верзијата од апликацијата е сеуште во почетна бета верзија, според тоа самата апликација се уште ги нема сите можности кои истата апликација ги има на другите тв платформи. Сите тие функции ќе бидат додадени штом апликацијата биде достапна како финална.

Доколку сакате да ги тестирате сите нови функции како тие ќе излегуваат следете ги инструкциите дадени на овој линк. Вклучете го вашиот телевизор ( префрлете на Android tv ) и инсталирајте ја апликацијата од вашиот компјутер користејки го вашиот Google налог со кликнување на симни во Google Play линкот откако ќе аплицирате за тестер на линкот кој е прикажан погоре.

APK v1.6.10
Клик за симнување

Инсталирање на апликацијата на неофицијални кутии со Android

Доколку имате не-Android TV (клон) Android box, се уште можете да се обидете да инсталирате на вашиот уред со симнување на најновата APK прикажана погоре, но секако немојте да очекувате дека апликацијата мора да работи исправно.

Проверете дали вашиот има инсталирано Android 5.0+ верзија. Телефони/таблети се уште не се поддржани.

Инсталирање на апликацијата на уредите со Amazon Fire TV

Оваа апликација не е повеќе достапна на Amazon Apps маркетот и нема да биде надградувана автоматски.

Можете да ја инсталирате рачно најновата верзија користејки директен APK линк за симнувње во Downloader app ( Пребарувач мод ).

Ве молиме следете го овој туторијал за странични APKs на Amazan Fire Tv уреди.

Вчитување на сопствена листа

Апликацијата не соддржи тв канали, само е алатка со помош на која можете да гледате Iptv или OTT стримови.
Можете да внесете сопствена iptv листа следејки ги овие инструкции во my playlist upload секцијата.

Како да подесите IPTV на LINUX Уред (Windows) ?

Овој туторијал ќе ви појасни како да подесите компјутери кои користат Linux.

Симнете и инсталирајте го VLC Player од Videolan.org
Стартувајте го VLC Player и кликнете на ‘Media’ -> ‘Network Tab’ -> ‘Open Network Stream’.
 Пастирајте го линкот ‘network URL’ во адреса барот, потоа кликнете долу на play’
 За да имате прегледност на сите канали кликнете на ‘View’ -> Playlist.

Гледање на телевизија после подесувањето

Стартувајте го VLC Player -> Кликнете на: ‘Media’ -> Одберете: ‘Open Network Stream’ -> Одете до: ‘Network Tab’
Осигурајте се дека вашиот линк е внесен во: ‘Network URL’.
 Кликнете на ‘Play’ копчето.
 За да имате прегледност на сите тв канали кликнете на ‘View’ -> Playlist.

Проблеми при гледање на телевизија

Доколку имате било какви проблеми ве молиме следетеги следниве инструкции.

Флеширајте го вашиот DNS. Во Ubuntu/Debian/Linux Mint, отворете го ‘Terminal’ потоа внесете: sudo /etc/init.d/dns-clean start
Рестартирајте го Linux системот и вашиот рутер.

Како да инсталирате ( IPTV.SH ) на ENIGMA 2 ( Со Putty )

Ова е инструкција за Enigma 2/ Linux инсталација, потребно е да имате инсталирано putty:

1- Одете до вашиот Enigma2 уред и земете ја вашата IP адреса

Одете до SettingsSetupSysteemNetworkDevice SetupAdapter Подесувања

И земете ја вашата IP адреса започнува со 192.168….

4 – Одете до вашиот компјутер и симнете ја Putty

5- Отворете ја апликацијата Putty и додадете ги следниве подесувања

додадете ја вашата IP адреса од вашиот Enigma уред ( Иста IP како чекорот 3 ) Порт 23 врста на конекција TelenetClick on open

6 – Вашите основни информации за најава и лозинката се root

7 – Копирајте ја вашата линија  ( ќе ја добиете со правење на нарачка од нашата веб страна )

wget -O /etc/enigma2/iptv.sh “http://ipthost.com:25461/get.php?username=XXXXXX&password=XXXXXX&type=enigma216_script&output=ts” && chmod 777 /etc/enigma2/iptv.sh && /etc/enigma2/iptv.sh

8 – користете ДЕСЕН КЛИК ОД ГЛУВЧЕТО откако ќе ја внесете линијата притиснете на ENTER

9 – Внесете reboot и вашиот уред ќе се рестартира

Како да подесите IPTV Smarters Pro

IPTV Smarters Pro:
Најдобра апликација за тие кои користат android или ios оперативен систем

*Android телефон
*ios телефон или Iphone
*Android box
*Android TV
*Apple TV
*Fire stick уред

Можете да ја користите аплиакцијата на три начина.
1. Xtream-codes Api
2. Со симнување на [m3u] документ и прикачување на истиот.
3. Со внесување на линкот директно во апликацијата [input m3u line]

Најмногу или најчесто користена апликација за гледање на iptv
И воедно одличен видео плеер за гледање на видео содржина

Може да гледате:
*Телевизија во живо
*Vod
*Серии
*Филмови
Може да се користи аплиакцијата на Android или IOS уреди.

 

*Атрактивен дизајн

*моќна апликација

*Голема масовна употреба

 

*Лесна за користење
Други придобивки од оваа апликација

Список на карактеристики на апликацијата:
1- поддршка за вграден плеер:
Има вграден видео плеер кој ги поддржува сите стандардни кодекси, вклучувајќи формат на филм од 4к.
2- multiscreen поддршка:
Дозволува на корисниците да гледаат 4 екрани во исто време.
3- EPG поддршка:
Ги прикажува информациите за Програмата како Име на програмата, Следна информација за програмата. Освен тоа, го прикажува целосниот EPG со временска рамка за секој канал.
4- Можност за снимање на програма:
Му овозможува на корисникот да снима телевизија во живо и да го гледа во кое било време од списокот за снимање. Корисникот мора да има две активни врски за снимање телевизија во живо.
5- chromecasting/favorite section:
Има функција ChromeCasting која им овозможува на корисниците да го емитуваат видеото на надворешниот ТВ уред. Исто така, има можност корисникот да ги додаде своите видеа или канали во нивниот омилен дел.
6- Родителски надзор:
Корисникот може да постави родителска контрола со ставање лозинка за содржина за возрасни.
7- поддршка за вграден плеер:
Има вграден видео плеер кој ги поддржува сите стандардни кодекси, вклучувајќи 4K видео формат исто така.

 

Најлесен начин на користење

 

Вчитувањето на врската е во делот xtream-кодови Api.

 

Чекор 1:
Одберете најава со Xtrеam Codes API

Чекор 2:
Внесете ги деталите кои ги имате  добиено од нас:
Чекор 3:
И потоа на крај притиснете на [ ADD USER ].

Откако успешно ќе биде додаден корисникот потоа ќе се појави како на сликата подолу, кликнете  на белото поле и почекајте додека не се вчита листата, понекогаш е потребно и до 30 секунди во зависност од брзината на уредот.

 

Како да подесите IPTV на MAGBOX?
Овој туторијал ќе ви појасни како да го подесите уредот. За да можеме да го активираме уредот од ваша страна потребно е да ни ја доставите мac адресата при правење на нарачката.

Отидете до внатрешниот портал од вашиот MagBox уред. Вклучете го вашиот уред и држете го копчето GEAR на вашиот далечински уред, кое е сместено на средина од вториот ред, од горниот дел од далечинскиот уред.

Одете во подесувања:
Додека сте во внатрешниот портал, повторно притиснете го копчето „GEAR“ на далечинскиот управувач за да пристапите до менито за поставки.
Забелешка: Во порталот има и мени со поставки ‘GEAR’ икона, ова е неточно мени. Треба да пристапите до менито за поставки од копчето ‘GEAR’ на далечинскиот управувач.
Одберете ја ‘Servers’ опцијата.
Внесете ја URL врската во Portal 1 URL or Portal 2 URL која ја имате копирана од вашиот профил од нашата веб страна.
Можете да поврзете USB тастатура на вашиот MagBox уред или да користите виртуелна тастатура (постои копче за тастатура на далечиснкото)
Одберете и притиснете ‘OK’ за да ги зачувате промените.

Гледање  на Iptv после направеното подесување

Вклучете го MagBox уредот.
Одберете канал за да гледате.

Проблеми со следење на iptv

Доколку имате било каков проблем со следење на iptv ве молиме следете ја инструкцијата подолу.

Рестартирајте го вашиот MagBox уред или Рутер

Како да подесите IPTV на Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ?
Овој туторијал ќе ви ги објасни инструкциите за подесување за Apple iPad, Apple iPhone или Apple TV ( Apple TV уредот мора да биде 4 та генерација ) Iptv Македонија препорачува употреба на IPTV медија контролор, има неколку од овие достапни во App Store, овој туторијал се заснова на „платена за“ апликација наречена „rIPTV“, оваа апликација има еднократна такса 2,99 фунти за купување и употреба. Апликацијата rIPTV е многу добра и нуди далеку супериорно искуство за корисникот, со целосен шестдневен ТВ Распоред и EPG со целосен Синопсис за филмови, тајмер, прегледи на IMDB, омилени и повеќе.

IPTV инструкции за подесување

Одете до ‘App Store’ и пребарајте за ‘rIPTV’.
Инсталирајте ја и стартувајте ја ‘rIPTV’ апликацијата.
Кликнете на знакот плус ‘+’ од ‘Playlists’ менито.
Одберете ‘Load from playlist’.
Внесете име во полето за име (Пример: Live TV Store)
Внесете или пастирајте вашата единствена плејлиста во полето за ‘URL’.
Одберете ја вашата држава од ‘Country’ list.
Кликнете на ‘Save’.
Сега можете да кликнете на ‘Live TV Store’ услугата од ‘Playlists’ за да започнете со гледање.

Доколку сакате да користите бесплатна апликација, прочитајте го туторијалот подолу за ‘GSE SMART IPTV PRO’.

Отидете до ‘App Store’ и пребарајте за ‘GSE SMART IPTV PRO’.
Инсталирајте ја и стартувајте ја апликацијата ‘GSE SMART IPTV PRO’.
Отворете го менито за подесување на апликацијата и кликнете на ‘REMOTE PLAYLISTS’.
Кликнете на ‘+’ копчето и одберете ‘Add M3U URL’ опцијата.
Внесете име во полето за ‘Playlist name’  (Пример: Iptv Македонија)
Очистете ја целосно постоечката содржина и било која празнина надвор од Playlist Link полето и потоа внесете ја вашата единствена листа.
Кликнете на ‘Add’ копчето.
За да започнете со гледање кликнете на Iptv Македонија од ‘Remote Playlists’.
Гледање на телевизија после основното подесување

Стартувајте ја IPTV апликацијата.
Одете до ‘Remote Playlists’.
Кликнете на ‘Iptv Македонија’ playlist.
Одберете канал за гледање..

X
Задоволство ни е што ве имаме на Премиум Iptv Македонија
WooChatIcon 0