Многу често обичниот корисник се соочува со одредени проблеми поврзани со услугата од време на време. Мораме да напоменеме дека од време на време се случуваат прекини кои се поврзани со нас и тоа се прави се со цел да се одржат перформансите на серверите на највисоко можно ниво.

Потоа сите добро знаеме дека услугата Iptv во многу држави илегална и како таква е блокирана или ќе биде блокирана од одредени компании кои нудат интернет услуга. Доколку прекинот не е поврзан со нас а вие и понатаму не можете да се поврзете на нашите сервери, во тој случај операторот кој нуди интернет услуга ја има блокирано нашата услуга. Во Македонија најчести корисници кои пријавуваат проблеми се корисниците на А1 операторот. Во тој случај потребно е да проверите нна пример на вашиот мобилен уред преку мобилен интернет дали таму услугата работи, доколку работи во тој случај сте сигурни дека одредениот интернет провајдер ја блокира IP адресата на давателот на Iptv услугата и за да продолжите да ја користите услугата потребно е да инсталирате VPN за да можете да ја следите iptv програмата непречено.

Исто така чест проблем се рутерот и модемот најчесто рутерот знае да ја блокира Ip адресата па поради истото потребно е да го рестартирате рутерот и модемот и со тоа ќе го прекинете блокирањето.

X
Oваа веб страна користи колачиња за да го подобри максимално корисничкото искуство.