Select Page

Овој туторијал е наменет за LG Smart TV но може да биде ист процесот и за некој друг модел на Smart TV.

 

1 ===> инсталирање на апликацијата Smart IPTV на Smart TV

Постојат 2 начина за инсталирање на апликaцијата, директно од LG продавницата, воедно е и најлесниот начин, или преку USB за истиот модел.

Инсталирање преку LG продавницата:

2 ===> Стартувајте ја апликацијата 

Стартувајте ја апликацијата, Сликата погоре прикажува слика од Smart IPTV интерфејсот. Она што сега не интересира е MAC адресата на Smart IPTV.

** Доколку вашата апликација не е активирана ќе биде потребно истата да ја купите. Доколку ја користите по прв пат имате можност за нејзино користење бесплатно во период од 7 дена**

3 ===> Подесување на апликацијата

За да го користите линкот од наша страна, прво што треба да направите е да го посетите линкот подолу

http://siptv.eu/mylist/

1. Внесете ја MAC адресата од вашиот Smart TV во полето под реден број 1.

2. Симнете го M3U (m3u_plus) линко од вашиот профил од нашата веб страна и истиот внесете го во полето број 2

3. Притиснете на копчето испрати ( Submit )

4. Доколку ги завршите сите подесувања исправно, ќе ви се појави порака “success …” со вкупниот број на тв канали.

B. Буквата B означува поле во кое можете да ја избришете вашата mac адреса.

4 ===> Гледај и уживај

Рестартирајте ја Smart IPTV апликацијата за да се прифатат дадените промени.

Откако ќе ја рестартирате аплиакцијата сега треба да се појават сите тв канали
Внимание: Доколку имате Samsung smart tv ќе приметите дека Samsung ја има отстрането Smart IPTV апликацијата од Samsung продавницата.
Доколку веќе имате купено IPTV претплата и инсталирано на Samsung smart tv,треба да го оневозможите автоматското апдејтирање на оваа апликација или да ја инсталирате истата преку USB.

Следете ги овие чекори за да го запрете/исклучите автоматското апдејтирање на вашиот SAMSUNG TV

  1. Одете до Settings.
  2. Одберете Support.
  3. Одберете Software Update.
  4. Одберете Auto Update.
  5. Одберете OFF

Дали ова беше корисно?

Чат со нас
Чат со нас
Прашања, проблеми,? Тука сме за да помогнеме!
Се поврзува...
Ниту еден од нашите оператори не е достапен во моментов. Ве молиме, обидете се повторно подоцна.
Нашите оператори се зафатени. Ве молиме обидете се повторно.
:
:
:
Имате прашање? Пишете ни!
:
:
Оваа сесија за разговор заврши
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Добро Лошо