Со оглед на тоа што ќе ја вчитаме страната на Smart IPTV на FireStick, прво мора да ја овозможиме безбедносната опција Апликации од непознати извори во поставките на FireStick. Следете ги чекорите подолу:

1. Треба да бидете на почетниот екран на FireStick. Изберете НАЈДИ ( FIND ).

2. Сега, кликнете Search

3. Во прозорецот за пребарување, побарајте ја апликацијата наречена Downloader. Ова е апликацијата преку која ќе ја вчитаме Smart IPTV на FireStick. Следете ги упатствата што се појавуваат на екранот и инсталирајте ја оваа апликација.

4. Откако ќе ја инсталирате апликацијата Downloader, вратете се на почетниот екран и изберете Settings.

5. Во Settings, одете до опцијата My Fire TV и отворете ја.

6. Сега, следната опција до која ќе пристапите е Опции за програмери ( Developer Options ).

Забелешка: ако не ги гледате Опциите за програмери, одете во Settings > My Fire TV > Сега, изберете Fire TV Stick и кликнете 7 пати за да ги овозможите Опциите за програмери. 

7. На прозорецот што се отвора следно, одете напред и кликнете на Инсталирај непознати апликации ( Install Unknown Apps ). Забелешка: ако сè уште ја имате постарата верзија на интерфејсот FireStick, кликнете на Апликации од непознати извори ( Apps from Unknown Sources ).

8. Вклучете ја опцијата за апликацијата Downloader.

Откако ќе ги овозможите апликации од непознати извори ( Unknown Sources ), може да започнете да ја инсталирате апликацијата Smart IPTV на FireStick.

9. Сега можете да ја отворите апликацијата Downloader. Ќе се прикажат некои потсетници кога ќе го извршите за прв пат. Отфрлете ги со избирање соодветни опции. Кога ќе се појави следниот екран на апликацијата, кликнете на полето за текст означено на сликата подолу.

10. Сега, едноставно внесете ја следната патека/URL ( линк ) на овој скокачки прозорец со тастатурата на екранот https://www.firesticktricks.com/smart :

Кликнете во ред ( ОК )

11. Почекајте додека не се преземе Smart IPTV апликацијата на вашиот FireStick уред.

12. Апликацијата за преземање автоматски ќе ја активира Smart IPTV за вас. Одете напред и кликнете Инсталирај.

13. Дозволете апликацијата Smart IPTV да се инсталира на FireStick ( кликнете на Install ). Потребна е минута.

14. Кога апликацијата е преземена, се прикажува следниот прозорец кој вели дека апликацијата е инсталирана. Апликацијата е спремна за користење Кликнете ГОТОВО и избришете ја Smart IPTV APK од складиштето и да заштедиме малку простор.

15. Кликнете Избриши сега ( Delete ).

16. Кликнете Избриши повторно за да ја избришете датотеката APK.

Одлично! Сега ја имате инсталирано апликацијата Smart IPTV на Amazon FireStick.

Како да користите Smart IPTV на FireStick

Забелешка: Ако не знаете како да пристапите до инсталираните апликации, ве молиме погледнете го следниот дел.

 Отворете ја апликацијата Smart IPTV на FireStick. Еве го прозорецот што ќе го видите при првото вклучување.

Smart IPTV нуди 7-дневен пробен период. Може да ја користите MAC-адресата дадена на екранот, потоа одете на my.siptv.app со кликнување на линкот долу десно (пренасочува на https://siptv.app/mylist/) во компјутер или мобилен прелистувач за да го започнете бесплатниот пробен период.

Овој екран ги прикажува и функциите на далечинскиот управувач.

Како што веќе рековме, Smart IPTV е платена услуга која ве чини еднократна такса од 5,49 евра или приближно 6,05 долари. НЕМА повторливи давачки. Тоа е еднократна такса. Исто така, Smart IPTV НЕ обезбедува никакви канали. Веќе мора да ги имате каналите од претплата за IPTV добиени од наша страна.

Услугата Smart IPTV можете да ја активирате на https://siptv.app/activation/

Погрижете се да активирате ПРЕД истекот на пробниот период. Во спротивно, ќе ја изгубите вашата плејлиста и ќе треба повторно да се додаде.

Ако сакате да ги префрлите вашите плејлисти, проверете дали ја користите истата MAC адреса со која го започнавте 7-дневниот пробен период. Значи, треба да отидете на следната адреса (на мобилен или компјутер) за да започнете со пробната верзија:

https://siptv.app/mylist

Ќе ја видите следната веб-страница:

Внесете ја MAC адресата и користете една од следниве опции за да ја прикачите плејлистата:

  1. Датотека (од вашиот локален уред).
  2. URL: URL-адреса на M3U или TXT плејлиста обезбедена од вашиот давател на услуги IPTV.
  3.  EPG: EPG URL обезбедена од вашиот давател на услуги IPTV.

Можете да додадете повеќе плејлисти од повеќе од еден давател на услуги IPTV. Кога успешно ќе додадете работна листа за репродукција, ќе ја видите листата на канали на апликацијата Smart TV FireStick.

Како да пристапите до Smart IPTV на FireStick

Овој дел го додаваме одделно за да ви помогнаме да пристапите до Smart IPTV или други инсталирани апликации на FireStick. Ако сте искусен корисник, можеби веќе знаете како да го направите тоа. Ако сте нови и не знаете како да го направите тоа, продолжете да читате.

FireStick нуди повеќе начини за пристап до инсталираните апликации.

1. Со одење до Settings >> Applications >> Manage Installed Applications > Smart IPTV > Launch application

ИЛИ

Може да го држите копчето Home на далечинскиот управувач неколку секунди. Се прикажува скокачки прозорец. Изберете Апликации.

ИЛИ

3. Одете напред и кликнете на копчето со 3 точки на почетниот екран на FireStick.

4. Сега, лизгајте, и на дното ќе најдете Smart IPTV. Кликнете на апликацијата за да ја стартувате.

5. Можете исто така да ја преместите оваа апликација на почетниот екран за брз и лесен пристап. Едноставно притиснете го копчето за мени на далечинскиот управувач и кликнете Премести на скокачкиот прозорец на телевизорот. Сега, ставете ја Smart IPTV во првиот или вториот ред.

Забелешка: ако имате помалку од 20 инсталирани апликации на FireStick, Smart IPTV сепак ќе биде достапен од почетниот екран од редот Ваши апликации и канали.

Translate »
Одбери Валута