Најчесто поставувани прашања

Доколку има нешто што не ви е јасно и сакате да дознаете, вие сте на вистинското место, Тука можете да прочитате за се она што е поврзано со нашата услуга.

Доколку се уште немате претплата а сакате да бидете дел од најголемото Iptv семејство во регионот кликнете подолу.

Доколку ви е потреба поголема помош

Доколку има нешто што тука не е објаснето и сакате да доззнаете повеќе за истото можете да не контактирате на следниве начини.

 • Аналогниот телевизиски сигнал е далечно минато во современиот свет. Во Македонија, тој беше целосно исклучен пред неколку години и беше заменет со дигитален сигнал.

  Еден куп незабележителни антени на покрив од куќа или во просторија, сложени кабли, засилувачи на сигнали, лоши телевизори се категориите кои одбележаа една телевизиска ера, што е случајно, зад нас денес.

  Современите технологии од областа на телефонските, интернет и телевизиските комуникации ни нудат мноштво дигитални содржини што порано не можевме ни да ги замислиме. Голем избор на канали, максимална удобност и уживање во објектите се достапни по многу прифатливи цени. Денес, IPTV е меѓу најсовршените методи кога станува збор за дистрибуција на ТВ и радио сигнали. Иако постојат и други начини за емитување на аудио и видео содржина како што се сателит, но исто така и прием на дигитален сигнал преку обични кровни антени, IPTV е начин да се добие висококвалитетен сигнал, голем број на IPTV канали со различна содржина и различни поволности кога се цениге и плаќањата во прашање

  Сепак, многумина не се целосно свесни за придобивките од користењето на IPTV.

  Веројатно сте добиле препорака од некого за одредени серии и филмови, но не можете да дојдете до нив освен ако немате IPTV дома. Причината е што одредени компании кои се занимаваат со дистрибуција на IPTV сигнали започнаа да создаваат свои содржини, да ги снимаат своите серии и филмови и да ги дистрибуираат преку Интернет телевизија. Така се направени многу популарни и најгледани серии и филмови. Стотици милиони луѓе уживаа да гледаат некои од најдобро снимените сериски програми благодарение на IPTV. Сериите снимени во продукција на HBO, ABC или NETFLIX денес се едни од најгледаните во светот.

  Благодарение на овој пристап во задоволувањето на потребите на потрошувачите и разновидната понуда на телевизиска содржина што е прилагодена на сите возрасти и вкусови, телевизијата IPTV ја проширува својата мрежа на корисници ширум светот секој ден.

  Што е IPTV телевизија и како се појави?
  IPTV (телевизиски протокол за интернет) е начин на кој телевизискиот сигнал се дистрибуира преку бакарни телекомуникациски кабли преку широка мрежна структура што го опфаќа скоро целиот современ свет. Затоа, IPTV може да се дефинира како посебна услуга преку која крајниот корисник има пристап до разни мултимедијални содржини што се доставуваат преку IP (Интернет протокол).

  Овој вид прегледување и дистрибуција на телевизиска содржина е еден од најмодерните начини и во пракса се покажа како многу функционален. Освен што е функционална, таа обезбедува и посебна содржина што не може да се гледа со користење на различни видови на ТВ-сигнал. Потоа, тука е исклучително поволен однос на цена и квалитет, како и специјални понуди понудени од дистрибутерите во рамките на платениот пакет на услуги.

  Важно е да се напомене дека достигнувањата на телекомуникациските технологии во последниве години се во брза експанзија, а особено начините на пренесување на телефонски, телефонски, радио и интернет сигнали.

  На овој начин се пренесуваат големи количини на податоци, со голема брзина без посебни пречки. Денес е можно да се дистрибуираат различни содржини до секој дом со телекомуникациски кабли и доволно е да имате врска за фиксен телефон и дигитална телефонска централа.

  Поради своите специфики, кои вклучуваат двонасочна комуникација, IPTV може да се дистрибуира на различни начини што овозможуваат Интернет протокол, така што може да се гледа преку ADSL, кабелски интернет, безжичен, преку 3G и 4G мрежи, итн.

  Високата технологија, брзината на проток на информации и квалитетот на сигналот го гарантираат квалитетот на услугите, особено кога станува збор за достапноста и безбедноста.

  Сигурноста е исто така една од основните карактеристики. Овој тип на пренос на податоци е доста сигурен. Прекините се ретки и не зависат од дистрибутерот, туку од сопственикот на мрежната инфраструктура.

  Овде, во Македонија, во последните години кога станува збор за IPTV, ретко се забележуваат некои големи проблеми, напротив, јасно е дека овој начин на дистрибуција на сигналот се подобрува и дека квалитетот се подобрува секој ден. Сепак, треба да споменеме и дека некои експерти од областа на ИТ технологиите најпрво ја обвинуваат IPTV за брзината на протокот на информации, неизвесноста дека испратените информации ќе ја достигнат својата крајна дестинација, потоа честото метеж на мрежната инфраструктура и прекините на сигналот, тонот или сликата. Сите овие проблеми секако може да се сметаат како присутни, но спорадично и многу ретко, нарушувањата што произлегуваат обично се отстрануваат за кратко време.

  Првиот телевизиски пренос на сигнали преку Интернет се случи во 1994 година, а терминот IPTV беше првпат употребен една година подоцна во 1995 година. Оттогаш па се до денес, по четвртина век, Интернет телевизијата има вртоглаво напредување и денес имаме содржина што не сме ја сонувавме дека ќе гледаме.

  Карактеристики и достапност на IPTV телевизија
  Можеме да наведеме многу во корист на IPTV и сме на мислење дека дури и најпребирливите вкусови се задоволни. Како што споменавме, иако некои критичари не се согласуваат дека овој начин на пренесување на сигналите е секогаш совршен, повикувајќи се на различни аргументи за и против, искуствата на корисниците зборуваат во корист на IPTV и она што им се нуди како услуга на овој начин.

  Брзината, квалитетот, изборот и способноста на сигналот во комбинација со соодветна цена и мрежно покривање го прават IPTV еден од најкористените начини за гледање телевизија.

  Карактеристиките на IPTV начинот на гледање телевизија и пренесување на сигнали се пред сè:

  Проток
  Опфат на мрежата
  Квалитетна аудио и видео содржина
  Голем избор на телевизиски програми
  Безбедност при дистрибуција
  Поволна цена и чести специјални понуди
  Покрај овие општи карактеристики, дистрибутерите IPTV им нудат на корисниците и многу други поволности што го олеснуваат гледањето ТВ-програми и го прават тоа поинтересно и полесно.

  Одложеното прегледување е најчесто користена опција. Особено е одлично за оние кои немаат време да ја гледаат својата омилена серија. И во случај да се емитува додека се на работа, тие имаат можност да ја гледаат одложената содржина на програмата. Додатокот што доаѓа со поврзување со IPTV мрежа има можност за снимање на програми за подоцна прегледување.

  Да го споменеме и електронскиот водич каде во секој момент имаме многу прецизна програмска шема за секој канал одделно. Програмската шема се доставува до операторот и дистрибутерот IPTV, кој ја поставува како опција за сите корисници на IPTV.

  Видео на барање е посебна погодност што ни овозможува да имаме сопствено кино во куќата. Буквално на наше барање, операторот ќе ни емитува одреден филм кога го сакаме и кога ни одговара.

  Оваа придобивка се наплатува дополнително на месечно ниво. Кога станува збор за цената, за сите хедонисти и loversубители на филмови, тоа е повеќе од прифатливо.

  Телевизијата во живо е друга опција на IPTV. Не е потребно дополнително објаснување затоа што оваа опција ја гледа содржината што се емитува во живо на телевизија.

  За да уживате во придобивките од IPTV, треба да исполните одредени технички барања. Треба да имате:

  Телефонска врска, бакарен телефонски пар – модем
  Телевизија што го поддржува овој вид технологија
  Дигитален приемник, сет топ-кутија, што ќе овозможи прием на емитуваниот дигитален сигнал и негова конверзија за да можете да уживате во ТВ-програмата.
  Многу важна карактеристика на IPTV е токму неговата достапност.

  Што е многу важно, особено денес кога луѓето имаат сè помалку време да седат покрај телевизорот?

  Важно е телевизиската содржина за која плаќате да ви биде достапна 24 часа на ден на сите уреди што ги поседувате, вклучително и мобилни телефони, таблети итн.

  Значи, карактеристиката на IPTV е тоа што може да се гледа насекаде и во секое време на вашите паметни телефони, таблети, лаптопи итн.

  За да бидете достапни на сите уреди, мора да ја инсталирате потребната апликација. Апликацијата е обезбедена од давателот на услуги, и преку неа се најавувате со внесување на лозинка и корисничко име, а потоа имате пристап до целата содржина на програмата. Ова е олеснителна околност ако не можете да се согласите со домаќинството за избор на канал или сакате да гледате телевизија од дворот, градината, автомобилот итн.

  IPTV бара брз проток на Интернет, така што брзината на пренос на податоци ќе биде условена од бројот на уреди поврзани на вашата IPTV мрежа.

  Треба да имате адекватен ТВ приемник. Дефинитивно е најдобро да поседувате СМАРТ ТВ, но секако тоа не е услов. IPTV може да се гледа и на постари телевизори.

  Ако сакате да гледате телевизија на вашиот мобилен телефон, компјутер или таблет, треба да ја имате инсталирано апликацијата.

  Основниот пакет често обезбедува ограничени IPTV услуги и тој е најевтин.

  Сепак, за многу мала разлика во цената, можете да добиете многу квалитет, така што за дополнителен надомест може да добиете дополнителни опции што ќе ви овозможат да ја гледате програмата одложено, поточно да ја вратите содржината, па дури и 72 часа назад.

  Сите овие се придобивки кои значително влијаат на преференциите на потрошувачите. Тие го прават гледањето телевизија далеку поудобно од порано, квалитетот на сликата е неспоредлив, понудата на содржина е огромна и ги задоволува сите вкусови.

  Дефинитивно се препорачува да си дозволите IPTV и со тоа да го подобрите слободното време поминато со семејството или пријателите.

 • Со Visa и Mastecard можете да ја платите одбраната услуга само доколку плаќате преку Paypal потоа доколку сте корисник на e-banking.
 • Постојат неколку апликации кои се најпопуларни и тоа е се во зависнсот од тоа каква платформа користите ( Смарт тв или Андроид уред или компјутер)
 • За Смарт тв постојат неколку апликации, најпознати се Smart iptv и SSIPTV
 • За Андроид уред се Smarters iptv pro, GSE SMART IPTV
 • За компјутер најпозната апликација е  VLC и CODI
 • За да гледате iptv канали потребно е да имате Смарт телевизор или андроид телевизор. Доколку имате постар модел на телевизор, можете да купите надворешен уред ( Андроид бокс ) и телевизорот да го претворите во паметен телевизор. Исто така потребно е да имате интернет бидејки IPTV се гледа преку интернет.
 • Да услугата можете да ја платите со дебитна или кредитна картичка само доколку плаќате преку Paypal
 • Нудиме неколку начини за плаќање на претплатата.
 • Претплатата можете да ја платите преку Банка или e-banking, исто така услугата  можете да ја платите во банка и во Македонија.
 • Претплатата исто така можете и да јаа платите онлајн преку Paypal
 • Претплатата исто така можете да ја платите и преку Western Union
 • Направените нарачки се процесуираат од 5 минути па се до 12 часа. Доколку во тој временски период не добиете одговор од нас ве молиме да ане контактирате.
 • За време на Лига на Шампиони, Лига Европа не нудиме бесплатен тест бидејки стабилноста не серверите е загарантирана за нашите клиенти кои имаат активна претплаата и тие ни се секогаш топ приоритет.
 • Не. Секој корисник има можност пред да се претплати да ја тестира нашата услуга 24 часа. Потоа доколку оцени дека го задоволуваме неговиот критериум да се претплати на една од понудените опции.
X
Добредојдовте на Премиум Iptv Македонија
wpChatIcon