02/09/2021

Како да подесите SsIPTV на Smart телевизор

Чекор 1: За да испратите корисничка iptv листа, притиснете го копчето „Поставки (Settings)“ на главниот екран. Чекор 2: Постојат два методи за поставување на вашата плејлиста. Поставување по врска (надворешни листи за репродукција) Поставување со непостојан код за пристап (внатрешни листи за репродукција) Корисникот може да има било кој број надворе …

02/09/2021

Како да подесите Smart Iptv апликација

Започнете со преземање на апликацијата Smart IPTV од продавницата.( Се мисли на продавницата од самиот телевизор ) Напомена: Апликацијата ви нуди 7-дневен бесплатен пробен период за апликации. По истекот на апликацијата, можете да ја купите (еднократно) преку микротрансакција во апликацијата или да ја посетите веб страницата. При отворање на апликацијата ќе ја видите вашата ТВ MAC адреса - Напишете ја за да се подготвите за следниот чекор. !!! предупредување !!! вашиот уред има две mac адреси, една за Wi -Fi конекција и една за кабелска врска. Отворете ја веб страницата за апликацијата IPTV на следнава адреса http://siptv.eu/mylist/. Внесете ја вашата ТВ MAC адреса и URL адресата M3U што ја добивте од вашиот препродавач/давател на IPTV, и притиснете "Испрати". (користете m3u со опции). По прикачувањето на листата, рестартирајте ја апликацијата Smart IPTV и каналите ќе бидат прикажани. За да ја активирате апликацијата по истекот на пробните бесплатни 7 дена, одете на https://siptv.app/activation/
28/08/2021

Правилно направена нарачка!!

За да вашата нарачка биде исправно поставена потребно е да ги внесете сите детали кои се побаруваат од вас при правење на самата нарачка. Битни работи кои треба да се пополнат исправно за да би можела нарачката да се процесира? Име и Презиме, Држава, Емаил Адреса, Контакт телефон мобилен кој користи вибер. Понатаму која апликација ја користите доколку …

17/08/2021

Најчесто поставувани прашања

Нарачав тест период активирањето на услугата беше успешна но после некое време немам ниту една програма??. Нудиме исклучиво телевизија, филмови и серии, но не и сопствена апликација за следење на нашите понуди. Од наша страна е оставено вие како наш корисник по сопствен избор и желба да одберете апликација во зависност од уредот кој го поседувате и за истата апликација одговорноста паѓа на вас. Доколку после одреден временски период немате ниту еден канал а од нас имате добиене одговор дека услугата ви е активна, прво што треба да ја проверите состојбата со вашиот интернет, потоа да го рестартирате домашниот интернет и како финална опција во зависност од апликацијата да ја избришете и одново инсталирате или прикачите листата или да проверите дали вашиот интернет провајдер дозволува следење на Iptv содржина. Лош квалитет на сликата, понекогаш сецка, кочи?? Најчести симптоми за лошиот квалитет на сликата или за сецкањето, е проблем со интернет брзината или нејзината моментална оптеретеност. За да немате проблем со следењето на нашата програма потребно е да имате интернет со брзина од најмалку 10 mb па се до интернет ( оптички ) со брзина од 20/20 mb. Доколку ја поседувате оваа брзина и повторно имате проблем со квалитетот на тв каналите, проверете колку уреди се поврзани на истиот, дали во ист момент се симнуваат торенти итн. Кои се начините на плаќање за вашата услуга??? Нашата услуга можете да ја платите на три начини и тоа! Преку банка ( вирмански ) Преку Paypal онлајн Преку Вритуелни валути.. Биткоин, Етериум... Инфо: Откако ќе ја направите нарачката на самиот крај ќе ви се отвори нова страна каде што ги добивате сите детали за начините на плаќање. Колку интернет троши гледањето на Iptv?? HD Спорт Канали - 1.26GB од час. HD Спорт Канали2 - 1.44GB од час. SD Спорт Канали - 842MB од час. SD Филмски канал - 270MB од час. SD Филмски канал - 297MB од час. Дали враќате сретства доколку не сакам повеќе да ја користам вашата услуга? Не. Секој корисник има можност да ја тестира нашата услуга сосема бесплатно, пред да се одлучи да се претплати на некоја од нашите понуди. [...]